Борисов пусна БСП на площадката на АЕЦ „Белене"

Борисов пусна БСП на площадката на АЕЦ „Белене"
Страхливците на най-високо ниво забраниха на медиите да влязат в АЕЦ „Белене", за да видят поредната лъжа на управляващите, заяви по-рано Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов разпореди да бъде осигурен достъп до площадката на АЕЦ „Белене", след като по-рано лидерът на БСП Сергей Станишев нарече управляващите „страхливци" заради отказания достъп.

Това съобщение дойде минути след 17:00 часа, когато вече всички журналисти и присъстващи на инициативата на БСП пътуваха и бяха близо до София, информира БГНЕС.

Инициативния комитет на БСП, който организира подписка за предизвикване на референдум за АЕЦ „Белене", заседава в неделя в Белене.

„Страхливците на най-високо ниво забраниха на медиите да влязат в АЕЦ „Белене", за да видят поредната лъжа на управляващите," заяви по-рано лидерът на БСП Сергей Станишев.

Според него площадката не била „гьол", както я определял премиерът, а била готова за строеж.

По информация на червения депутат Румен Овчаров, по-рано до площадката на АЕЦ „Белене" са били допуснати само народните представители от БСП.

От НЕК обявили, че провеждат опасни операции, и отказали достъпа за журналисти и граждани с оглед на тяхната безопасност, информира по-рано Румен Овчаров.

„По разпореждане на премиера Бойко Борисов е осигурен достъп на Инициативния комитет за референдум за АЕЦ „Белене" и представители на медиите до площадката на АЕЦ „Белене"," съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

#АЕЦ „Белене" #референдум #подписка #БСП #Сергей Станишев #Румен Овчаров #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници