Пълен обрат по темата с нападението на дъщерите на мюфтията (ВИДЕО)

Пълен обрат по темата с нападението на дъщерите на мюфтията  (ВИДЕО)
Източник: НОВА
A A+ A++ A

Две непълнолетни момичета са привлечени като обвиняеми за нападението над семейството на заместник главния мюфтия, предаде НОВА.

На 27 юни около 11:30 ч. съпругата и двете дъщери на Бирали Бирали се намирали на паркинга на магазин в столичния кв. „Свобода“, когато до тях минали обвиняемите В.У. и А.З. – и двете непълнолетни. При разминаването им възникнал словесен конфликт. Обвиняемата А.З. се насочила към едната потърпевша и я наплюла, а след това ударила с ръка по лицето друга от семейството на заместник главния мюфтия. Междувременно другата обвиняема - В.У. ударила и ритнала и третата пострадала. 

Коментарът на заместник-главния мюфтия Бирали Бирали. "Истината е, че в обществото има нетърпимост", заяви той преди ден за "Здравей, България". Причината за изказването му - нападението над неговата съпруга и двете му дъщери в София, защото носели забрадки.  

Версията на родителите на обвинените момичета. Момичетата първо разкриха своята версия за инцидента пред "Господари на ефира". „Това, което зная от децата е, че те са преминавали през паркинга на този хипермаркет, и преминавайки покрай някакво семейство, са чули обидни реплики относно техните дрехи и поведение”, разказа Веселин, родител на едно от момичетата.

„Дъщеря ми е била с къси панталонки, блуза и маратонки. А нейната приятелка е била с клин и с блуза”, обясни Юлия, родител на едно от момичетата.

„Бирали Бирали е наясно, че има подкрепата на обществото, което го е издигнало, но иска по-големи слоеве на обществото да се възмутят от поведението на нашите дъщери и да се направи на жертва. Но аз се чудя друго – като свещеник да се опита да намери помирение между двете страни. Той явно отправя заплахи и въпреки че се прави на миротворец, той по този начин всява напрежение”, категоричен е Веселин, родител на едно от момичетата.

 

#обрат #Бирали Бирали #подигравка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници