Протестът на полицаите (ВИДЕО)

Протестът на полицаите  (ВИДЕО)
Източник: НОВА
A A+ A++ A

Полицаите излизат на протест навръх професионалния си празник. Те искат от държавата по-високи заплати, нови униформи, както и нов Закон за МВР, предаде НОВА.

Мястото на протеста е пред народното събрание. Първоначално беше планувано да е пред храм-паметника „Александър Невски”, но Столична община не позволи да е там. Очаква се между 5000 и 6000 полицаи да се съберат на протеста. „Основните ни искания са за незабавно увеличение на заплатите. Министърът през март каза, че има разчети за 20% увеличение. Очаква ме да ги видим тези разчети”, заяви Благой Иванкин. Недоволството ескалира преди 2 седмици, след като вътрешният министър съобщи, че увеличение на парите няма да има. 

В навечерието на протеста пък обяви 25 стотинки увеличение на възнагражденията за нощен и извънреден труд. Полицаите се оплакват още, че не получават униформи, защото интендантството се мести в нова сграда. Днес полицаите ще настояват за поне 20% учвеличение на възнагражденията. Протести ще има всеки месец на датите на професионалните празници на различните дирекции в МВР.

Финалният протест е планиран за 5-и януари 2018 година - денят, в който България поема председателството на ЕС.

 

#протест #полиция #униформи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници