Цветанов изобличи протекции над митничар в акция „Цигараджиите"

Цветанов изобличи протекции над митничар в акция „Цигараджиите"
На двудневно посещение във Варна пристигна заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че е имало протекции по отношение на митничар по повод реализираната в четвъртък полицейска акция „Цигараджии".

„Съвсем отговорно мога да заявя, че по отношение на въпросния митнически служител Георги Владимиров - Фози, е имало политическа протекция," каза Цветанов във Варна, цитиран от Радио „Фокус - Варна"

При задържаните в полицейската операция има едно лице, което е излежавало присъда, четирима са задържани в София, във Варна е задържан един бизнесмен, обяви още той.

Документираното престъпление е по отношение на контрабанда на цигари, като става въпрос за 22 милиона къса цигари, а щетата за бюджета при реализирането им на пазара, би възлизала на около 8 милиона лева.

Цветан Цветанов посочи още, че участието на Борислав Манджуков е много сериозно и то касае съхранение, организиране и разпространение на цигари във вътрешната част на страната.

Вътрешният министър коментира и митническия служител, като припомни, че той два пъти е бил е уволняван, но съдът го е възстановявал на поста му и съвсем отговорно може да се заяви, че има политическа протекция.

#Цигараджиите #Цветан Цветанов #МВР #полицейска операция #министър на вътрешните работи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници