Борисов против по-дълбока политическа интеграция на ЕС

Борисов против по-дълбока политическа интеграция на ЕС
Снимка: ЕПА/БГНЕС архив
A A+ A++ A

Българският министър-председател Бойко Борисов смята, че на „този етап не е необходимо да бъде задълбочавана политическата интеграция в Европейския съюз“.

Борисов заяви това при пристигането си в Брюксел в четвъртък, където в рамките на два дни европейските лидери ще обсъждат възможностите за изграждане на икономически и политически съюз с повече общи отговорности и повече правомощия за Брюксел, предаде БНР.

„В момента никой не е готов за това. В края на краищата политическите партии са тези, които се явяват на избори. Политическите партии определят своите програми, на базата на които избирателите в съответната страна гласуват. В случая Брюксел няма да се явява в 27 страни на избори, за да може приоритета, който казва, да го има“, посочи Борисов.

„А когато казваме, че бюджетната рамка трябва да е такава - под 3% дефицит, а външният дълг да е под 60%, тогава вече всяко правителство, колкото и популистко да е, не може да излезе от тази рамка и вече да си определя. Ние не можем сега и не бива да тръгнем толкова глобално и политически да определяме приоритетите на всяка една държава в Европа. Просто няма как да се разберем“, декларира българската позиция премиерът.

#Бойко Борисов #министър-председател на България #евроинтеграция #ЕС #Европейски съюз #Европейски съвет #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници