ИД пое отговорност за атентата в Кабул

ИД пое отговорност за атентата в Кабул
YouTube
A A+ A++ A

Терористичната групировка "Ислямска държава" стои зад атентата от тази сутрин в Кабул. Това призна самата тя, съобщава ливанската телевизия "Ал Маядин", предаде iNews.bg.

Междувременно стана ясно, че терористите не са успели да извършат атентата както са планирали, тъй като цистерната, натъпкана със взривове, не е гръмнала там, където са възнамерявали да я взривят терористите. Планът им е бил атентатът да бъде извършен във вътрешността на т.нар. "зелена зона" в столицата на Афганистан, където са посолствата на редица държави. Взривът на практика е бил осъществен на входа на тази зона, поради което са били предотвратени още по-големи кръвопролития, макар и към момента те да са изключително мащабни.

Основна заслуга за поне частичното възпрепятстване на терористичната атака имат афганистанските войници, които охраняват дипломатическата зона, отбелязват от мисията на НАТО в страната. "Благодарение на бдителността и мъжествеността на афганистанците, превозното средство не е попаднало в "зелената зона", отбелязват от там пред телевизия TOLO News.

По последни данни загиналите при атентата вече са 90, а ранените – 380, предаде ТАСС. Медиците обаче предупреждават, че броят на жертвите може да се увеличи, тъй като много от настанените в болници са в тежко състояние. Сред тях има жени и деца. На мястото, където е взривен камионът, се е образувал около 15-метров кратер.

#"Ислямска държава" #атентат #Кабул

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници