Борисов: Парламентът ще приеме Закон за вероизповеданията

Борисов: Парламентът ще приеме Закон за вероизповеданията
Източник: ГЕРБ
A A+ A++ A

Службите не са представяли информация колко служители на турското министерство на религията работят тук, парламентът ще приеме Закон за вероизповеданията. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

На въпрос дали службите са представили доклад за актуализирана информация колко служители на турското министерство на религията работят на територията на България, Борисов отговори, че няма такъв документ. По думите му е правилно държавата да направи така, че да може да обучава религиозни дейци, както Семинарията обучава български духовници.

„Парламентът има много работа да свърши в тази посока, както сме обещали в темата за безопасност да движението по пътищата“, допълни министър-председателят. На въпрос кои закони ще се променят, така че законовата рамка да не позволява намеса на чужд държави във вътрешните дела, Борисов поясни, че това е работа на парламента. „Тъй като в момента те ще коментират Закон за вероизповеданията, Изборен кодекс, Закон за българското гражданство. Нека да не изземваме функцията на парламента“, коментира Борисов.

Попитан дали българската отбранителна индустрия ще работи на пълен оборот, той поясни, че тя и сега го прави. „Никога в последните 30 години не е била толкова ангажирана с толкова много поръчки. Въпросът е в модернизацията на армията. Да използваме иновациите, учените, които в БАН по тази тема са направили едни страхотни разработки да бъдат произведени в България“, каза той. По думите му това е един огромен финансов ресурс, който българската държава трябва да заделя, а по този начин ще има и работни места. 

#Бойко Борисов #религия #закон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници