2 100 бежанци са настанени в центровете в страната

2 100 бежанци са настанени в центровете в страната
Източник: Pixabay
A A+ A++ A

Съществуващите регистрационно-приемателни центрове за бежанци в страната остават в същия вид и капацитет. Това заяви пред журналисти председателят на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова, предаде репортер на Радио „Фокус“.

За Сливен това е центърът в село Баня, Община Нова Загора. Той е с капацитет 80 души и в него никога не са се създавали проблеми, подчерта Първанова. Само кандидатите за бежанци, настанени в новозагорското село Баня, ще могат да се движат свободно в област Сливен.

Настанените в центровете в страната са 2 100 души. Това са лица, потърсили международна закрила в процедура. „В момента, в който лицата се регистрират, че търсят международна закрила, те вече са в процедура. Тя приключва с решение, което може да е положително, че се предоставя статут на бежанец или хуманитарен или се отказва. Ако се откаже, тогава лицето продължава да е в процедура, защото има съдебно обжалване. Ако съдът потвърди, тогава лицето става със статут на чужденец и се извежда от страната“, каза още Петя Първанова.

#Петя Първанова #бежанци #Сливен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници