С 20% скачат заплатите на социалните работници

С 20% скачат заплатите на социалните работници
През май служители на Агенцията за социално подпомагане (АСП) в цялата страна излязоха на протест за заплати и подобряване на условията на труд. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Заплатите в Агенцията за социално подпомагане ще бъдат увеличени с 20% от 1 юли.

Правителството увеличи с над 4 млн. лв. месечно средствата за заплати в системата на Министерството на труда и социалната политика (МТСП), предаде БГНЕС.

Направената от кабинета промяна за изпълнението на държавния бюджет на България за 2012 г. ще позволи увеличение с 20 на сто на възнагражденията, които получават 4736-имата служители в Агенцията за социално подпомагане.

Предвиденото повишение на разходите за персонал е компенсирана промяна в рамките на бюджета на МТСП.

Още във вторник социалният министър Тотю Младенов обяви, че предстои увеличение на заплатите на социалните работници от 1 юли, но не потвърди със сигурност какъв ще е процентът на увеличението.

През май служители на Агенцията за социално подпомагане (АСП) в цялата страна излязоха на протест за заплати и подобряване на условията на труд.

#Тотю Младенов #социален министър #Министерството на труда и социалната политика #МТСП #Агенцията за социално подпомагане #заплати #АСП #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници