Кънев: Ако стенограмата за КТБ се публикува ще предизвика разочарование

Кънев: Ако стенограмата за КТБ се публикува ще предизвика разочарование
Източник: dsb.bg
A A+ A++ A

"Щом съдът казва, че стенограмата за КТБ от разговора при президента Росен Плевнелиев от 29 юни 2014 г. не е секретна, значи не е секретна". Това каза за bTV бившият лидер на ДСБ Радан Кънев.

„Боя се, че след като конкретната стенограма бъде публикувана, тя ще предизвика разочарование, защото нищо драматично, тайно и важно на този Консултативен съвет не се е случило. Случило се е преди това на място - в сградата на БНБ на срещата, на която са били само ГЕРБ, БСП и ДПС, и е взето решението да няма банкова ваканция.

Кънев уточни, че вече е дал писмено съгласие до президента Румен Радев стенограмата да бъде разсекретена.

„На КСНС можеше от хода на разговора човек да стигне до изводи, но по спекулативен път. Не е имало такъв дебат. Нека да излезе стенограмата и много ясно хората ще могат да си направят извода кой, но дни и часове преди това, а не на самия КСНС, е защитавал тезата да се затворят всички банки”, коментира Радан Кънев.

Според него решението е в ръцете на прокуратурата.

Реформаторската десница е в тежка криза, заяви Кънев.

Според него десницата трябва да има обща и съгласувана позиция към ГЕРБ.  

„Кризата в правосъдието върви със страшна сила, сегашният парламент показва неспособност да постигне много, вътре в прокуратурата процесите на разпад продължават”, изреди Кънев.

„Десницата трябва да предложи цялостен осмислен политически модел заедно с готови законопроекти за реформа на българското правосъдие, да го предложи на ГЕРБ и на база на отговора на ГЕРБ веднъж завинаги да кажем приятел ли са, или враг. Ако гледаме днешното поведение на Екатерина Захариева, Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Цецка Цачева, не са приятел на справедливостта в България”, отбеляза той.

Новият лидер на ДСБ ще бъде избран на 10 юни.

#ДСБ #КТБ #Радан Кънев #Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай