Държавните предприятия вече не били атрактивни за приватизация

Държавните предприятия вече не били атрактивни за приватизация
Изпълнителният директор на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол Емил Караниколов. Снимка: Politika.bg
A A+ A++ A

Изпълнителният директор на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) Емил Караниколов оппредели годината като слаба за приватизация.

„Липсва интерес от инвеститорите. Главната причина е кризата, но зависи и от атрактивността на пакетите, които предлага държавата. Може би с годините голяма част от атрактивните пакети са продадени“, заяви Караниколов в интервю за БНР в сряда.

След като АПСК започна процедурата за „БДЖ – Товарни превози“, предстои откриване на нова процедура за раздържавяването на „Техноекспортстрой“ и на АДИС, каза още той.

Караниколов уточни, че ще бъдат пуснати и миноритарни пакети на Фондовата борса от двете електроразпределителни дружества.

Според изпълнителния директор на Агенцията за приватизация във време на криза инвестиционният интерес е насочен предимно към атрактивните пакети.

По думите му една от най-интересните, но и най-тежки сделки през тази година ще бъде сделката за ВМЗ „Сопот“.

Караниколов подчерта още, че Агенцията работи за обжалване на загубеното арбитражно дело в Париж за БТК.

„Според нас имаме основания и има причини да се иска защитаване на държавния и обществения интерес в това дело“, подчерта той.

#БТК #Париж #ВМЗ „Сопот“ #Фондовата борса #АДИС #Техноекспортстрой #БДЖ – Товарни превози #Емил Караниколов #АПСК #Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници