Шофьорът от Тайсм скуеър чувал гласове, бил решен да убива

Шофьорът от Тайсм скуеър чувал гласове, бил решен да убива
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Шофьорът на колата, която вчера се вряза в тълпа пешеходци на Таймс скуеър, чул гласове, предаде Би Би Си, позовавайки се на източници от правоприлагането. При инцидента загина 18-годишно момиче, а други 22 души бяха ранени, пише Труд.

26-годишният Ричард Рохас е арестуван два пъти заради каране в нетрезво състояние. Полицията подозира, че той е бил пиян и при вчерашния инцидент. Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио каза, че Рохас е бивш военен от въоръжените сили на САЩ. От полицията съобщиха, че случаят се разследва, но го определиха като инцидент. Няма индикации да е бил акт на тероризъм. Преди да се забие в тълпата пешеходци, колата е излязла от контрол. По информация от Ройтерс шофьорът е очаквал да умре. След като го арестували той казал: „Трябваше да ме застреляте! Исках да ги убия.“

Вижте кадри от мястото на инцидента:

 

Както вчера стана ясно кола се е врязала с висока скорост в пешеходци на "Тайм Скуеър" в Ню Йорк. Тогава репортер на "Ройтерс" и очевидец на инцидента съобщиха за поне един загинал и най-малко 20 ранени. Полицията отцепи оживения площад, който е и една от основните туристически атракции на града. На място бяха изпратени лекарски екипи, предаде iNews.bg.

От The Sun коментираха, че Рохас бил под влиянието на наркотици, а малко след ареста е крещял "Трябваше да ме застреляте! Исках да ги убия". Медията информира, че първата жертва на бившият военен е идентифицирана като 18-годишната Алиса Елсман - млада студентка, пристигнала на почивка със семейството си.

Рохас е имал и предишни криминално проявления за шофиране в нетрезво състояние, както и обвинение в опит за убийство. От ABC съобщават, че по време на кървавия инцидент, той е бил под влиянието на синтетична дрога. Двама от служителите на правоохранителните органи твърдят, че Рохас е бил тестван за алкохол, но пробата е била отрицателна. Малко след ареста бившият военен е казал на полицаите, че чува гласове и очаква да умре.

Междувременно приятел на Ричард Харисън Рамос заяви, че от както се върнал от активното си служене във флота, Рохас не е бил същият и публикувал "луди неща" онлайн. Приятелят на 18-годишната Алиса Елсман Тревър Уест коментира, че е предусещал, че се е случило нещо ужасно с нея. "Тя винаги ми връщаше съобщения възможно най-бързо и когато не го направи, знаех, че се е случило нещо ужасно с нея".

Преди да се забие в тълпата пешеходци, колата е излязла от контрол. Автомобилът е влязъл в насрещната лента на булеварда. Това разказва моторист, свидетел на трагедията, който за малко не е бил отнесен от колата.

 

#убия #Ню Йорк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници