Кунева пита МВР дали я подслушват със СРС

Кунева пита МВР дали я подслушват със СРС
Меглена Кунева призна, че ако срещу нея е предприето подслушване, ще възприеме това като политическа атака. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на сдружението „България на гражданите" Меглена Кунева е поискала МВР да провери дали срещу нея се използват специални разузнавателни средства (СРС).

Тя призна, че ако срещу нея е предприето подслушване, ще възприеме това като политическа атака.

„Искам да знам как властта гледа на мен, дали съм обект на СРС; ако отговорът бъде отрицателен, това ще означава, че МВР се ангажира с него - че няма заповед за прилагане на СРС," заяви Меглена Кунева по време на работно посещение в Брюксел.

Кунева е в Брюксел, където днес и утре участва във форуми в качеството си на председател на борда на директорите на Европейския политически център и на член на Групата на Лисабонския съвет, предаде БТА.

Отговор чака до 2 седмици.

„Чувствам се защитена от това, че нещата са толкова публични и знам, че не съм направила никога нищо лошо или за което да бъда укорена. Имам ангажимента към българското общество, че никога няма да пристъпя законови или морални норми, абсолютно наясно съм, че ще продължа по пътя на много тежка политическа борба, но тя е за добро," заяви още Меглена Кунева.

Тя беше категорична, че евентуално подслушване със СРС нямало да я спре да прави това, в което вярва, защото няма какво да крие.

„Рано или късно всичко излиза наяве, сигурна съм, че един ден това, което се върши в момента, ще излезе, затова е най-добре законът да бъде спазван и да има много добър мотив, когато се употребява с цялата му сила против нормалните правила и неговия смисъл," коментира Меглена Кунева.

Според нея е необходимо усъвършенстване закона за СРС, за да могат хората да бъдат сигурни.

#Меглена Кунева #„България на гражданите" #СРС #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници