Боецът Камен Георгиев: Битките на Кобрата и Джошуа-Кличко бяха от различни спортове

Боецът Камен Георгиев: Битките на Кобрата и Джошуа-Кличко бяха от различни спортове
YouTube
A A+ A++ A

- Камене, здравей! Ти си сред най-известните ММА бойци и треньори в България. Винаги си в час със случващото се в бойните спортове и мнението ти тежи. Кажи първо какво мислиш за мача на Кубрат Пулев, който наскоро победи по точки Кевин Джонсън в Арена Артмеец и е официален претендент на IBF за световната титла в тежка категория на профи бокса?

- Благодаря за оценката! Това, което мисля не е по-различно от това, което е видял всеки трезвомислещ зрител. За да не влизам в детайли ще маркирам следното - ако някой никога не е спортувал и сравни мача с двубоя игран 24 часа по-късно, а именно Антъни Джошуа срещу Владимир Кличко ще реши, че това са два коренно различни спорта, най–малкото от скоростта на развитието на действието.

- Българската публика е компетентна и май поради този факт остави Арена Армеец полупразна за боя на Кобрата и Джонсън. Грешка ли беше Пулев да се бие отново у нас?     

- Това, че мачът бе в България беше супер! Но българската публика беше разочарована от предишния двубой срещу Самуел Питър. Явно компанията, която организира мача (Зауерланд) ни мисли за пълни аборигени и решиха, че със заиграване на национална нотка ще напълнят залата. През декември излиза, като претендент Самуел Питър след две години без мач и малко след началото на мача се отказва, при това спортната му форма е трагична. След него идва Кевин Джонсън -пак две години без мач и директно се забива в нощните клубове на София вместо да се концентрира за двубоя си?! Това им отношение и последващите им изяви показват нивото на подготовка, респективно кой има желание да гледа такъв мач? Грешка беше да се правят мачове с такива боксьори, а трябваше да се търсят по-сериозни опоненти, които да наподобяват играта на топ боксьори като Джошуа, Кличко, Уайлдър, Поветкин, Ортиз,... за да се направи реална „проверка на часовника”. Кевин Джонсън и Самуел Питър могат да се викат, ако някой се контузи и няма опонент, само тогава е оправдано.

- Мислиш ли, че Тервел Пулев има шанс за голям пробив в професионалния бокс или почна твърде късно да мисли в тази насока?

- Няма такова нещо, като „започнал късно”! Постигнал е успехи, другото е въпрос на желание.

4165691

 

 

Останалата част от интервюто прочетете ТУК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници