Ето човека, който спря световната кибератаката (ВИДЕО)

Ето човека, който спря световната кибератаката (ВИДЕО)
YouTube
A A+ A++ A

Човекът, който успя да спре световната кибератака е 22-годишният британец Маркъс Хъчинс. Младият информатик се страхува за живота си, откакто пресата разкри името му и е затрупан от предложения за нова работа. Хъчинс смята, че злосторниците може да опитат пак предприемат мащабна инфекция на компютри.

Маркъс Хътчинс вече е със славата на интернет герой. Той попречи на попречи на развилнелия се тези дни опасен вирус да порази над 100 000 компютри в целия свят. Младият специалист стори това като даде име на нерегистриран домейн, с който вирусът се свързвал.

Маркъс споделя, че "Компаниите за сигурност в интернет много помогнаха. Искам да кажа, че това не е работа на един човек. Аз може и да съм регистрирал домейна, но стотици хора помогнаха ".

В момента Маркъс живее в курортно градче във Великобритания и работи за базирана в Лос Анджелис частна компания. Към него заваляха предложения за работа, но 22-годишният младеж не смята да напуска.

Компютърният специалист казва, че неговият шеф му подарил ваканции в Лас Вегас и Лос Анджелис. Той се радва, че ще се поразведри малко и после пак ще се върне на работа.

Преди седем години, Хъчинс е бил отстранен за малко от училище, след като системата в учебното заведение блокирала и учителите решили, че причината е той. Маркъс изтърпял наказанието въпреки, че не бил виновен. Сега помага на британското правителство да предотврати нова вирусна атака като сътрудничи на националния център за сигурност в киберпростарнството.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници