Анадолският газопровод ТАНАП не бил конкуренция на „Набуко“

Анадолският газопровод ТАНАП не бил конкуренция на „Набуко“
Проектът ТАНАП няма да спре изграждането на „Набуко“, категоричен е говорителят на „Набуко газ пайплайн интернешънъл“ Кристиан Долезал. Снимка: hrc.az
A A+ A++ A

Трансанадолският газопровод ТАНАП, който ще изградят Турция и Азербайджан, няма да бъде конкуренция на „Набуко“, заявиха от компанията „Набуко газ пайплайн интернешънъл“.

Турция и Азербайджан ще подпишат документ за изграждането на ТАНАП по време на 20-ата юбилейна среща на върха на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество, която се провежда в Истанбул.

„Проектът ТАНАП няма да спре изграждането на „Набуко“, категоричен е говорителят на „Набуко газ пайплайн интернешънъл“ Кристиан Долезал в интервю за БНР.

Кристиан Долезал дори предполага, че ТАНАП е допълнителна възможност и може да се свърже с „Набуко“ и да му подава газ.

Трансанадолският газопровод се посочва като конкурентен на проекта „Набуко“, който се предвижда да пренася природен газ от каспийския басейн през Турция, България, Румъния, Унгария и Австрия до Европа, но в момента по него няма развитие.

ТАНАП ще се захранва с газ от азербайджанските находища. По него ще се доставя природен газ за Турция, а оттам - за Европа.

Проектът е на стойност 7 млрд. долара и ще бъде изграден за шест години.

#Истанбул #Азербайджан #Турция #Кристиан Долезал #„Набуко“ #ТАНАП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници