Новият френски президент залага на неизвестни лица на парламентарните избори

Новият френски президент залага на неизвестни лица на парламентарните избори
БНТ
A A+ A++ A

Математик, бикоборец, съветник на президента Оланд. Това са някои от кандидат-депутатите от движението на новоизбрания държавен глава на Франция. Изборите ще се проведат на 11 и 18 юни. А амбицията на движението "Напред" е да спечели най-много гласове, предаде БНТ.

Смесица от неизвестни хора, знаменитости и политици. Това са кандидат-депутатите на движението на Еманюел Макрон. Засега са обявени 428 имена. Сред тях 93 процента са с постоянна работа, 4 процента са пенсионери, 2 - са безработни. Има и 1 процент студенти. Средната възраст на кандидатите е 46 години, като най-младият е 24-годишен, а най-възрастният - 72 - годишен.

Спекулациите от последните дни, че бившият премиер Манюел Валс също ще е част от движението Напред, не са оказаха верни. Името му не фигурира в списъка.

В списъка, обаче, са други знаменитости като Седрик Вилани - ексцентричният гений, за когото казват, че прави математиката приятна. Носител е на много престижни награди, а целта му е да докаже, че математиката не е само изчисления, а е разбиране за света, в който живеем.

За място в парламента ще се бори Мари Сара - жената-бикоборец. В списъка на движението е и Гаспар Ганцер - съветникът на президента Оланд

Очаква се всички кандидати от движение Напред да са 577.

#Еманюел Макрон #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници