Най-краткият работен ден в Народното събрание

Най-краткият работен ден в Народното събрание
Източник: бТВ
A A+ A++ A

В първи парламентарен контрол в Народното събрание участваха новите министри от кабинета "Борисов 3". Депутатите започнаха работа днес преди час поради липсата на законопроекти, които да се дебатират, съобщиха от бТВ.

Те успяха да поставят своеобразен рекорд и да проведат заседание, дълго само 23 минути, в рамките на които имаше парламентарен контрол.Министърът на вътрешните работи Валентин Радев отговаряше на въпрос на опозицията за състоянието на оградата по границата. Според него състоянието е задоволително.По думите му имиграционният натиск е намалял многократно.

От отговора на министъра стана ясно, че 21 км от оградата все още са недовършени, а неудобство в района създават и лошите пътища, които амортизират военната техника. Проблем има и с усвояването на 160 милиона евро, отпуснати от Европейския съюз, защото обществените поръчки за тях вървят бавно. 

В началото на днешното заседание на депутатите стана ясно още, че Веселин Марешки официално се е отказал от депутатския си имунитет. Опозицията пък обвини управляващите в лобизъм заради внесени промени в Закона за земеделските земи. Управляващите отговориха, че това не е лобизъм, а отговор на интереса на различни инвеститори, които са се оплаквали.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници