Мече от Албания ще живее в парка край Белица (СНИМКИ)

Мече от Албания ще живее в парка край Белица (СНИМКИ)
http://www.four-paws.bg
A A+ A++ A

Нов обитател на Парка за танцуващи мечки край Белица пристигна рано тази сутрин от Албания. Мечето Рику беше спасено от "Четири лапи" през ноември от селски двор в планинската област Шкрапар в южната част на Албания, но едва сега стана възможно преместването му в България заради трудностите при оформяне на документите за международен транспорт, предаде Нова телевизия.

Докато бъдат издадени всички разрешителни, Рику беше временно настанен в зоопарка в Тирана.

След близо 24-часова одисея по пътищата на четири балкански страни – Албания, Македония, Гърция и България, Рику пристигна в парка край Белица. Той е настанен в самостоятелно карантинно отделение, където ще прекара 10 дни, за да се адаптира към новата среда, преди да бъде пуснат на свобода в някое от откритите заграждения.

Рику е бил отгледан от бебе в частен двор, след като майка му по всяка вероятност е била отстреляна от бракониери. Първоначалната идея на собственика на малкото мече била да го продаде като танцуваща мечка за забавление на туристите в морските курорти на Албания.

Преди Рику да бъде предаден на „Четири лапи“, собственикът му е опитвал няколко пъти да се отърве от него и да го пусне в дивата природа, но мечето винаги се е връщало обратно в търсене на храна. С пристигането на Рику общият брой на обитателите в убежището за мечки стана 26.

#Белица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници