ЕК ще отделя по 30 минути за Брекзит на седмица

ЕК ще отделя по 30 минути за Брекзит на седмица
Източник: pixabay
A A+ A++ A

Говорител на Европейската комисия потвърди днес, че институцията ще отделя по 30 минути на седмица на въпроса с напускането на ЕС от Великобритания. За тази седмица този лимит бе изчерпан, добави той, предаде Дарик.

Медии приписват на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер твърдението, че ще отделя по половин час на седмица на въпроса с Великобритания. Говорителят днес с коментара си потвърди подобни намерения, които се възприемат като част от натиска над Лондон в навечерието на преговорите.

По повод коментари на британския премиер Тереза Мей, че ЕК се опитва да повлияе на резултата от предсрочните парламентарни избори във Великобритания през юни, говорителят каза, че когато има избори, хората се превъзбуждат. Не сме наивни, добави той. "Много сме заети с нашата законодателна работа и няма да отдаваме прекалено внимание на въпроса с Великобритания. Веднага щом бъде избрано следващото британско правителство, ще се заемем с преговорите, готови сме за това", посочи говорителят на ЕК.

Междувременно стана ясно, че Тереза Мей може да се изправи пред първия си национален изборен тест като премиер на Обединеното кралство в четвъртък, тъй като тя затвърди позициите си по раздялата с ЕС само няколко седмици преди предсрочните избори в кралството, предаде АФП.

Преди две седмици премиерът призова за изненадващите избори през юни, за да укрепи мандата си. В изявление пред офиса си на Даунинг стрийт, Мей посочи Брюкесл като "заплаха срещу Великобритания" по темата за Брекзит. От друга страна лидерите на опозицията заявиха, че премиерът използва разговорите с ЕС за отвличане на вниманието от други въпроси, а Джеръми Корбин обвини Мей в "игра на партии с Брекзит".

#Тереза Мей #ЕК #Жан-Клод Юнкер #Брекзит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници