Симеонов: Поемаме отговорността, няма да има прехвърляне на топката

Симеонов: Поемаме отговорността, няма да има прехвърляне на топката
Източник: YouTube
A A+ A++ A

Ще носим политическа отговорност за хората, които сме предложили. Това е обявено, записано в нашето споразумение, че ние можем и имаме правото да предлагаме хора, които не са политически ангажирани. Това заяви пред журналисти в парламента номинираният за вицепремиер Валери Симеонов, пише Труд.

Той каза още, че лично е поискал да отговаря за борбата с демографската криза. "Заложили сме си сериозни цели, затова пожелах да отговарям за икономиката и демографията. Поемаме отговорността изцяло върху себе си, няма да има прехвърляне на топката, както в предишни управления. Ще отговаряме за цялостното поведение на правителство", каза Валери Симеонов и допълни, че има желание за цял 4-годишен мандат.

На въпрос какви ще бъдат приоритети му в изпълнителната власт, Валери Симеонов отговори: „Програмата. Четете програмата”. Симеонов не коментира кой ще поеме ръководството на парламентарната група на „Обединени патриоти”, след като двама от съпредседателите – той и Красимир Каракачанов, влязат в изпълнителната власт.

„В България, в Народното събрание, ръководители дал Господ”, заяви Симеонов. Нашите министри са трима – Красимир Каракачанов, Нено Димов и Емил Караниколов. До последно в обществената телевизия и Румен Порожанов се представяше за наше предложение, но той е предложение на ГЕРБ.

#Валери Симеонов #ангажирани #ГЕРБ #Красимир Каракачанов #Нено Димов и Емил Караниколов #Румен Порожанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници