Телецът - издръжлив и търпелив, действа фундаментално

Телецът - издръжлив и търпелив, действа фундаментално
Източник: YouTube
A A+ A++ A

 

Телец е вторият от дванадесетте зодиакални знака в астрологията. Той е земен, неподвижен и женски знак. Като женски е по-сдържан, изчаквателен и прибран, като неподвижен е устойчив, последователен и задълбочен, но е възможно да му липсва маневреност и гъвкавост, а като земен е практичен, реалист и умее да вижда нещата такива, каквито са, предаде Дарик.

Земният елемент е елементът на въплащаването. Това е способността да създадеш добрата и вярна форма, за да може съдържанието в нея да се съхрани и да развие потенциала си. Телецът има отношение към физическия свят и към материята.

От това как се отнасяме към тялото си, зависи как ще живеем и как ще се отнасяме към всичко, което ни заобикаля. Важно е да се развие присъственост тук, където се намирате, а най-вече в своето тяло. Затова и медитациите са толкова полезно нещо. Изживявай на сто процента всяко нещо, без никакви страхове.

Телецът има умението и нагласата да стабилизира и окрупнява нещата. Той може да оцени реално колко струва нещо и какви усилия са необходими за постигането му. Хората от този знак са много добри скулптори, строители, архитекти, с идеално усещане за пространството. Интуитивно знаят къде какво е необходимо да се направи и нищо не е самоцелно.

Телецът е най-устойчивият знак в зодиака - има потенциала да се захваща с големи, мащабни и дългосрочни проекти. 
Много издръжлив и търпелив, действа фундаментално. Твърде голямото спокойствие и удобство обаче са изкушения, които могат да спрат развитието на представителите на знака. Телецът има отношение към храната - той много добър кулинар, естет и гастроном. Той умее да се грижи за физическото си тяло и има отношение към живеенето, като цяло, тук на земята.

Всяко духовна школа ни учи да възприемаме света такъв, какъвто е, тъй като измисленият свят ще рухне. Телецът е знак на формата. Той ни учи, че когато се създаде и обгрижва физическия план, без обаче да се фиксираме тотално само в него, това дава възможност и за развитието на духовни ценности. Да живееш във всеки един момент, присъствайки сто процента там, където си и да се наслаждаваш на живота - това ни учи архетипът на зодия Телец.

#Телец #астрологията

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници