Вальо Топлото предложи споразумение на прокуратурата за прането на пари

Вальо Топлото предложи споразумение на прокуратурата за прането на пари
В края на 2011 г. Софийски градски съд отмени присъдата от 5 години затвор на Валентин Димитров за това, че не е декларирал пред БНБ сделки за над 10 млн. лева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият изпълнителен директор на „Топлофикация“ София Валентин Димитров и адвокатът му предложиха споразумение на прокуратурата по делото за пране на пари.

Известният като Вальо Топлото е подсъдим за това, че е „изпрал“ 10 млн. лева, източени от дружеството, предаде БТА. По това дело обвинена беше и майка му Цеца Димитрова, която обаче почина.

В края на 2011 г. Софийски градски съд отмени присъдата от 5 години затвор на Валентин Димитров за това, че не е декларирал пред БНБ сделки за над 10 млн. лева.

Магистратите върнаха делото на районната прокуратура заради недостатъци в обвинителният акт и нарушения в работата на първоинстанционния съд.

В понеделник адвокатът на бившия шеф на „Топлофикация“ отказа да коментира дали с предлагането на споразумение той признава вина. Прокуратурата обаче разчете именно това в предложението за споразумение.

Дали подсъдимият и обвинението ще се договорят, ще стане ясно на 5 октомври.

Преди седмица Софийският апелативен съд оправда Валентин Димитров по обвинение в присвояване в особено големи размери от столичната „Топлофикация“.

Той бе осъден през юни 2009 г., като Софийски градски съд постанови присъда от 14 години затвор и конфискация на цялото му имущество.

#пране на пари #Вальо Топлото #Валентин Димитров #„Топлофикация“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници