Тежка влакова катастрофа в Москва, 23-ма ранени (ВИДЕО)

Тежка влакова катастрофа в Москва, 23-ма ранени (ВИДЕО)
YouTube/Ruply
A A+ A++ A

Два пътнически влака се сблъскаха снощи в околностите на Москва, засега властите съобщават за 23-ма пострадали. Сблъсъкът е станал между пътнически влак Москва-Брест и крайградски пътнически влак Москва-Вязма в събота вечерта, западно от руската столица, предаде ТАСС, като се позова на медицински източници.

12 души са хоспитализирани в болница след катастрофата, петима пострадали остават в болници в Москва, 7 души са изписани след оказване на помощ, съобщи Интерфакс. Между пострадалите има и най-малко двама граждани на Беларус, уточнява ТАСС, като се позовава на министерството на външните работи на републиката, предаде iNews.bg.

Катастрофата е станала в 22,55 часа московско време в събота в района на Филевския парк на линия Кунцево-Фили.

Машинистът на електричката, задействал аварийните спирачки, за да не прегази човек, който пресичал релсите. Зад него обаче на минимално разстояние се движел пътническият влак Москва-Брест, който също предприел аварийно спиране, но поради малкото разстояние не успял да предотврати сблъсъка.

Четири вагона от влака за Брест са дерайлирали. Всички пътници са евакуирани в център за временно настаняване. Пострадали са пътниците от влака за Брест. В електричката нямало пътници. 

ВИДЕО

#катастрофа #влак #Москва #ранени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници