Борисов към Беновска: Няма да оборвам клевети за миналото си, ще работя за България

Борисов към Беновска: Няма да оборвам клевети за миналото си, ще работя за България
Илиана Беновска отправи публично искане към Бойко Борисов да отговори на обвиненията, че миналото му е свързано със сенчестите групировки на прехода. Снимка: sbj-bg.eu
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов определя като клевети твърденията за престъпното му минало и вместо да ги оборва, щял да продължи да работи за просперитета на България и българите, както правел и до сега 3 години, съобщи Радио К2.

С този аргумент министър-председателят Бойко Борисов е отклонил поканата на журналистката Илиана Беновска да изясни в ефир пред гражданите въпросите за миналото си, които се тиражират и в грамите от „Уикилийкс" на посланик Джон Байърли и от германската преса в „Тагесцайтунг".

Илиана Беновска отправи публично искане към Бойко Борисов да отговори на обвиненията, че миналото му е свързано със сенчестите групировки на прехода, с контрабанда на амфетамини, с престъпността в България и на Балканите.

Съпредседателят на Синята коалиция и лидер на СДС в оставка Мартин Димитров подкрепя журналистката в искането й.

„Бойко Борисов е длъжен незабавно и лично да отговори на обвиненията за миналото си, защото като министър-председател представлява всички българи и трябва да поддържа репутацията си безупречно чиста," единодушни са Илиана Беновска и Мартин Димитров.

„Съпредседателят на СК призова прокуратурата да провери разговора, записан със СРС-та, между министър-председателя и директора на Агенция „Митници" Ваньо Танов, след който е спряна проверка на фабриката за бира на покойния Мишо Бирата, както сега прокуратурата проверява любителски запис, не СРС, на Любомир Павлов," се казва още в прессъобщението на Радио К2.

#Радио К2 #Илиана Беновска #Мартин Димитров #Бойко Борисов #„Уикилийкс" #Джо Байърли

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници