Русия обяви имената на загиналите в кървавия атентат в петербургското метро

Русия обяви имената на загиналите в кървавия атентат в петербургското метро
Източник: Интервю
A A+ A++ A

Следствения комитет в Русия обяви самоличностите на загиналите в атентата, който разтърси Санкт Петербург в понеделник. Все още никой не е поел отговорност за атаката, но разследващите обявиха, че са установили местожителството на предполагаемия изпълнител на терористичното нападение, пише Труд.

Светът продължава да показва съпричастност към трагедията. Малко преди полунощ светлините на Айфеловата кула отново угаснаха, две седмици след нападението в Лондон – този път в почит на 14-те жертви на експлозията в метрото на Санкт Петербург. Междувременно, разследването продължава.

Ръководителят на Следствения комитет Александър Бастрикин заяви, че е установено местожителството на предполагаемия атентатор самоубиец. В жилището на Акбаржон Джалилов, родом от Киргизтан, вече е извършен обиск. Бастрикин нареди да се проверят евентуални връзки на Джалилов с „Ислямска държава“.

Част от самоличностите на загиналите бяха разкрити по-рано от руските медии. Една от тях е 50-годишната майсторка на кукли Ирина Медянцева, която е загинала, опитвайки се да предпази дъщеря си Елена от взрива. Други жертви включват 20-годишната Дилбара Алиева от Азербайджан, 18-годишната Ксения Малюкова и 71-годишният Юри Налимов.

Външното министерство на Казахстан потвърди смъртта на 20-годишния студент Максим Аришев, който неправилно бе смятан за отговорен за атаката в понеделник.

Междувременно руският президент Владимир Путин заяви, че е необходима тясна координация в работата на спецслужбите за ефективното противодействие на международния тероризъм и екстремизъм, информира ТАСС. "Доброто сътрудничество и своевременният обмен на информация е ключово за справяне с настоящите предизвикателства в страните от Общността", коментира руският държавен глава.

#Александър Бастрикин #Акбаржон Джалилов #Санкт Петербург #атентатор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници