България стартира с победа в групите на Световната лига по волейбол

България стартира с победа в групите на Световната лига по волейбол
България стартира с победа участието си в груповата фаза на Световната лига по волейбол. Снимка: fivb.org
A A+ A++ A

Българският национален отбор по волейбол победи Аржентина с 3:2 (22:25, 25:11, 26:24, 17:25, 15:11) в първия си мач от груповата фаза на Световната лига.

На турнира в Португалия отборът на Найден Найденов загуби първия гейм, но обърна резултата благодарение на силната игра във втората и третата част.

Последва нов гейм за южноамериканците, преди българите да спечелят решителния тайбрек.

Срещата започна точка за точка, а резултатът беше изравнен до 9:9, след което българите дълго не успяваха да скъсят аванса на аржентинците от 2-3 точки.

Дистанцията беше смалена при 17:18, но след това България изостана и загуби първия гейм с 22:25.

Българските национали напълно промениха играта си през втората част и бързо се наложиха над противника. Те поведоха с 4:1 след серия от силния сервис на Цветан Соколов, а след това напреднага до 8:4.

Благодарение на Тодор Скримов тимът стигна до 11:4, последвано от 16:5, а геймът завърши с категоричното 25:11.

Аржентина си извоюва предимство в началото на третата част, като поведе с 8:5 при техническото прекъсване. Тимът повеждаше с 12:7 и 16:12, но Тодор Скримов възстанови равенството до 16:16 с помощта на великолепната блокада на Цветан Соколов и Теодор Тодоров.

След последвалата нова размяна на точки Цветан Соколов поведе обрата за България – 20:19.

Двата тима направиха по три поредни точки за ново равенство при 23:23 и 24:24, след което аут на Иван Кастелани и забиване на Цветан Соколов донесоха обрата за българите в мача и резултатът стана 2:1.

Началото на четвъртия гейм беше аналогично на първите минути на третия третия и Аржентина дръпна с 4:1, след което поведе с 10:6. До края на частта българите така и не успяха да намалят разликата и след 25:17 се стигна до тайбрек.

Аржентина отново напредна в точките но резултатът беше изравнен до 3:3 след успешна атака на Цветан Соколов. Геймът продължи точка за точка до 10:10, след което българите поведоха за първи път в гейма.

До края българската серия продължи с две поредни точки на Теодор Тодоров, ас на Тодор Скримов и забивка на Цветан Соколов, която донесе победата на България в мача с 3:2.

#волейбол #Световна лига #Португалия #Аржентина #България #Найден Найденов #Тодор Скримов #Цветан Соколов #Теодор Тодоров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници