Монако се разширява с 6 хектара до 2025

Монако се разширява с 6 хектара до 2025
pixabay.com
A A+ A++ A

Княжество Монако планира до 2025 година да увеличи площта си с 6 хектара за сметка на Средиземно море, съобщи председателят на управлението по туризъм Гийом Роз, цитиран от ТАСС и БГНЕС, предаде Нова телевизия. 

„В рамките на проекта по пресушаване на крайбрежната зона ще бъдат построени нови луксозни жилища, ще бъде създадена и нова градина, която ще промени облика на Монте Карло. Завършването на проекта е планирано за 2025 година”, каза още Гийом Роз.

В новия еко квартал ще има жилищни сгради, офиси, вътрешно пристанище, парк и крайбрежна улица.

По данни на управлението по туризъм ръстът на туристическия поток в княжеството през 2016 се е увеличил с 4000 души и е бил 890 000 туристи.

Монако е конституционна монархия и град-държава в Западна Европа, разположено между Средиземно море и Франция. То е една от петте европейски микродържави и втората най-малка страна в света след Ватикана.

Монако е най-гъсто населената държава с население от 32 410 души, които живеят на площ от 1,95 к. км. Столицата е Монако, а най-големият град – Монте Карло.

Начело на Монако е княз Албер Втори. Законодателната власт принадлежи на княза и Националния съвет, който е от 18 депутати и се избира за срок от 5 години. Изпълнителната власт е на Правителствения съвет, начело на който е министър-председател. Понастоящем това е Патрик Льоклерк.

#Монако

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници