Часове след атаката в Санкт Петербург джихадисти разстреляха полицаи в Астрахан

Часове след атаката в Санкт Петербург джихадисти разстреляха полицаи в Астрахан
Източник: Канал 3
A A+ A++ A

Жертвите в метрото в Санкт Петербург не са единствените пострадали от терористични атаки в Русия за последните по-малко от 24 часа. Тази нощ радикални ислямисти са разстреляли няколко полицейски служители в град Астрахан. Групата е провокирала катастрофа с кола на местната пътна полиция. След което терористите са разстреляли униформените служители, съобщава пред "РИА Новости" губернаторът на областта Александър Жилкин, предаде iNews.bg.

Според думите му вече има заподозрени за дръзкото нападение. В момента полицията и Федералната служба за сигурност (ФСБ) вече ги издирват. Загиналите полицаи са двама – Дмитрий Школников и Владимир Дяконов. Двамата са починали от раните си още преди да пристигне линейката. За извършването на нападението са заподозрени 8 души. Микробусът, с който са се придвижвали и с който са ударили полицейската кола, е бил открит изоставен. Разследващите вече са установили и самоличността на нападателите.

По данни на униформените инцидентът е станал в 0:27 ч. местно време. След като са ударили колата на полицаите, терористите са излезли от буса си, стреляли са по няколко пъти по всеки от униформените, след което са избягали от местопрестъплението.

#Санкт Петербург #Астрахан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници