Солиден спад на испанската безработица през март

Солиден спад на испанската безработица през март
Източник: Vesti.bg
A A+ A++ A

Безработицата в Испания се понижи съществено през третия месец на годината, показват данни на Министерството на труда. В рамките на март броят на безработните се понижи с 1,29%, или с цели 48 559 спрямо предходния месец до общо 3,7 милиона. Това представлява солиден спад на испанската безработица за втори пореден месец, след като през февруари броят на безработните намаля с 57 257, предаде БНР.

През последните 12 месеца до края на март регистрираните в страната безработни са спаднали с общо 392 хиляди, като това представлява рекордно понижение в рамките на третия месец на годината. От Министерството на труда отбелязват, че през първото тримесечие на годината броят на безработните е намалял с 657, като това представлява първо понижение от 1999-а година насам.

Нивото на безработица на годишна база се понижи до 18%, намалявайки съществено от пика около 26%, достигнат през 2013-а година, но въпреки това испанската безработица остава втората най-висока в еврозоната след тази в Гърция. В същото време заетостта нарасна през март с близо 15%, или с цели 161 752 до 1,73 млн. броя спрямо година по-рано, като и това представлява рекордно нарастване на работните места в Испания за третия месец на годината.

#еврозоната #Испания #безработните

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници