Очевидец от руското метро: Бяхме настроени за най-лошото (СНИМКА)

Очевидец от руското метро: Бяхме настроени за най-лошото (СНИМКА)
Източник: Канал 3
A A+ A++ A

Ранените при взрива в метрото в руския град Санкт Петербург са си помагали и са се готвили за най-лошото. Това разказа очевидец пред агенция ТАСС. „Във вагона всички вече бяха настроени за смъртта. След експлозията хората очакваха последствия, след това ни изведоха и хората започнаха да си помагат един на друг – изваждаха други хора, повечето в кръв“, каза очевидецът, пише Труд.

Друг отбелязва, е до началото на евакуацията са минали едва няколко минути. „Загинали видях, поне 3-4 човека, службите дойдоха след 5-7 минути“, разказа мъжът. Очевидец, намиращ се на станция „Технологический институт“, разказа в ефира на радио Sputnik за ситуацията там:

„В метрото има много хора, паника, летят вертолети. Хората се опитват да заснемат случващото се или да позвънят на близките си. Гледах как извеждаха и изнасяха хора от метрото. Много е страшно. На мен, слава Бога, ми провървя. Тъкмо влизат в станцията, когато стана взрива. Хората започнаха да бягат. Кой от паника, кой с разкъсани дрехи и окървавено лице. След това започнаха да изнасят пострадалите, които бяха успели да спасят. Тук всички говорят, че това е терористичен акт, защото очевидците и пострадалите разказват, че са пътували между станциите „Сенная площадь“ и „Технологический институт“, когато е станала експлозията в два вагона“.

Потребител съобщи в Туитър, че всички документите на пътници се проверяват преди напускане на метростанциите в града, които бяха затворени.

 

#очевидец #Санкт Петербург #загинали #бягат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай