Батальон от над 1000 бойци на НАТО вече в Полша

Батальон от над 1000 бойци на НАТО вече в Полша
Нова телевизия
A A+ A++ A

Батальон от над 1000 бойци на НАТО беше преместен в Полша. Целта е да се покаже, че ако се наложи, Алиансът може да отвърне със сила на всякакви заплахи. Според командването на батальона НАТО не търси конфликт с Русия, информира Нова телевизия.

Групата на НАТО в Полша, която поема грижата за източните граници на Алианса, се състои от 1000 души от американската пехота, 150 - от британското разузнаване и 120 румънски сини скропиони.

Румънците предоставят на батальона в Полша система за въздушна защита. Тя изстрелва до 1000 изстрела в минута, а едно завъртане е за около 3 секунди.

Нaтовският многонационален батальон ще остане в полския град Ожеш за цялата мисия. На десетина километра от него е тренировъчната база в Бемово Писки, а тя e на стотина от границата с Русия и разположените в руския Калининград ракети "Искандер М". Официално: на учения.

Освен в Полша, засиленото присъствие на НАТО включва още Литва, Латвия и Естония. Всички войници в Източна Европа трябва да са на линия до началото на юни.

#Полша #танкове #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай