Нинова за коалицията с ГЕРБ: В политиката има граници, с които трябва да се внимава

Нинова за коалицията с ГЕРБ: В политиката има граници, с които трябва да се внимава
Източник: News.bg
A A+ A++ A

БСП провежда пленум, на който се обсъждат резултатите от парламентарните избори. Това е първият национален съвет, след като БСП изгуби на предсрочните парламентарни избори в неделя, предаде Дарик. 

Пред делегатите лидерът на партията Корнелия Нинова първо се спря на постиженията и посочи, че резултатът на БСП е най-добрият от години насам, след това анализира и някои от критиките, които имаше към нея и кампанията на партията, като се опита да ги обори с аргументи, че БСП не е искала никога да отклони България от европейския й път. Така стигна и до анализ на причините за загубата на социалистите. Тя посочи, че те са се водили от желание за промяна, но като че ли не е стигнало времето, за да убедят хората, че именно БСП може да бъде носител на тази промяна. Въпреки това нейните изчисления сочат, че ако се сумират хората, които са гласували за всички партии, които са се обявила за промяна, то явно въпросът за промяната в политиката на страната стои отворен.

След това Нинова се спря на голямата тема - възможна ли е коалиция между ГЕРБ и БСП в името на управлението на страната. Така и не пожела да коментира пред делегатите с категоричност, че такава коалиция не е възможна, нещо, което по време на кампанията многократно прави. Но обясни, че в политиката "има граници, които трябва да се внимава, пристъпвайки ги партията да не загуби силата си". След това Нинова премина към темата, че големият въпрос пред България е председателството ни на Съвета на ЕС. Затова по думите й трябвало да се намери баланс между националните и европейските приоритети.

"Постигнахме прекрасни резултати, но загубихме изборите. Всеки носи отговорност, но колективната отговорност е безотговорност", посочи пред пленума лидерът на БСП. След това тя поиска от тях днес те да й гласуват вот на доверие, за да продължи води партията натам, накъдето смята за удачно. Ако обаче тя не получи от делегатите на пленума вот на доверие, тя обясни, че трябва да се върви към избор на нов лидер чрез вътрешнопартийни избори.

#БСП #Корнелия Нинова #ГЕРБ #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници