ГЕРБ против идеята на ДПС за езика в предизборните кампании

ГЕРБ против идеята на ДПС за езика в предизборните кампании
Това предложение по никакъв начин няма да бъде подкрепено от нас, подчерта Красимир Ципов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Мнозинството от ГЕРБ категорично няма да подкрепи предложението на ДПС предизборната агитация да се провежда на друг език освен на български, обяви депутатът Красимир Ципов.

Зам.-председателят на ДПС Лютви Местан обяви по-рано, че парламентарната група на партията ще внесе такова предложение за промяна в Изборния кодекс.

„Категорично не можем да се съгласим с едно такова тълкувание, че Конституцията предвижда единствено и само официалният език да се използва, когато трябва българските държавни органи да се произнасят по някакъв начин“, допълни Красимир Ципов, цитиран от БГНЕС.

Според депутата от ГЕРБ такава промяна ще предизвика проблеми в регионите със смесено население в България.

Според Лютви Местан предложението на ДПС се основава на препоръките на наблюдателите на ОССЕ след последните местни и президентски избори в България.

„В нашето становище до ОССЕ много ясно сме заявили своята позиция. Това предложение по никакъв начин няма да бъде подкрепено от нас“, подчерта още Красимир Ципов.

Той отрече твърденията на „Атака“ за договорка между ГЕРБ и ДПС.

Красимир Ципов коментира и другите предложения на ДПС за промяна в Изборния кодекс.

„За стотен път казваме, че никъде в закона не се говори за забранителни списъци“, посочи народният представител от ГЕРБ.

Той съобщи, че ГЕРБ готви предложение да бъде осигурена възможност списъкът на лицата, които не могат да гласуват в изборния ден, да бъде публикуван на Интернет страниците на общините.

„Ще дадем възможност три дни преди изборния ден, такова ще бъде нашето предложение - от ГРАО информацията да се публикува на страницата на главната дирекция на МРРБ и на страниците на общините“, обясни още Красимир Ципов.

#Красимир Ципов #ГЕРБ #Лютви Местан #ДПС #Изборен кодекс #език #предизборни кампании

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници