АМ „Тракия“ и АМ „Хемус“ в ремонт

АМ „Тракия“ и АМ „Хемус“ в ремонт
Временни ограничения са въведени и в участъци от основните пътни направления. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ремонтни дейности се извършват в участъци от АМ „Тракия“ и АМ „Хемус“.

Ремонтира се участък от автомагистрала „Тракия“ в Област Пазарджик. По магистрала „Хемус“ в Област Варна във връзка с рехабилитацията на естакада „Девня“ е въведена временна организация от пътен възел „Суворово“ до пътен възел „Неофит Рилски“, предаде БНР, позоваавйки се на МВР.

Напълно е затворено лявото платно на автомагистралата, като движението е пренасочено по пътя Русе–Варна (Област Варна). До 22 юни в тунел „Топли дол“ в светлата част на деня ще бъде извършен ремонт на осветителната инсталация.

Движението на МПС ще бъде затваряно в една от лентите и пренасочвано в съседната последователно.

Временни ограничения са въведени и в участъци от основните пътни направления. До 30 септември в интервала от 16.00 часа до 22.00 часа за последния работен ден от седмицата или предпразничен ден, както и за последния почивен ден и за последен предпразничен ден, се въвежда забрана за движение на тежкотоварни автомобили (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от 2 оси по автомагистралите и републиканската пътна мрежа от I клас.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързо развалящи се храни на температурен режим и живи животни. Забраната важи и за участъци от пътища ІІ клас.

Забранява се целогодишно движението на ППС с животинска тяга по автомагистралите, пътищата I клас и тези с европейска номерация. В участъците с въведени ограничения на движението не се допуска провеждането на спортни състезания, шествия и други мероприятия с масово участие на автомобили.

Забранява се движението по републиканските пътища на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона при температури на въздуха над 35 градуса по Целзий от 13.00 до 21.00 часа.

По време на забраната автомобилите изчакват извън платното на подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението.

Изключение от описаната по-горе забрана се прави за ППС, превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни. Забраната се прекратява не по-рано от 1 септември 2012 г.

#забрана #МПС #движение #ремонт #АМ „Хемус“ #АМ „Тракия“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници