Михаил Константинов: Казаното от Ахмет Доган за турците не е вярно

Михаил Константинов: Казаното от Ахмет Доган за турците не е вярно
Източник: Монитор
A A+ A++ A

Късно вечерта в четвъртък почетният председател на ДПС Ахмед Доган излезе с писмено обръщение във връзка с предстоящия референдум в Турция. Доган обяснява, че бие алармата, че резултатите от допитването могат да доведат до конфликти и противопоставяне в Европа и на Балканите, предаде Дарик.

Пред NOVA проф. Михаил Константинов и Илхан Андай, главен редактор на сайта 24rodopi.com, коментираха думите на Ахмед Доган. „Не мога да не призная, че нещата, казани от Ахмед Доган, са верни. Добре е, че той ги казва. Това би трябвало да успокои нещата в някаква степен, защото турската общност в България е разбунена. Тя не знае към кого да отиде”, коментира проф. Михаил Константинов.

„Очевидно е и, че от Турция към нас се трансферира несигурност. Има вече директни заплахи от типа: „Ще ви пуснем бежанците”.  Бежанци няма, а хората, които ще ни пуснат, трябва да бъдат спрени. Трябва ясно да заявим, че нещата граница ще бъде пазена с всички законни средства”, каза още той. 

Писмото на Доган е по-скоро неговата клетва и неговият обет за вярност към България, смята Илхан Андай и допълва: "Той показва, че на 100% е във форма. Рамкирането „Свобода или Ердоган” той започна от конференцията, по време на която му опряха пистолет в челото".

"Посланието е към тези 400 000-500 000 избиратели на ДПС – „Време е за избор. Избирате спокойния дом или султаната, който е заложен да се случи след 17 април”, коментира   главният редактор на сайта 24rodopi.com. "В момента за съжаление Ердоган води своята битка със Западна Европа и използва и нас заради предстоящите избори и референдума в Турция", смята той.

#Ахмед Доган #Турция #Михаил Константинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници