Температури до 37 градуса в четвъртък

Температури до 37 градуса в четвъртък
В петък и събота ще е слънчево и горещо. Вятърът ще стихне. Максимални температури между 33° и 38°, по морския бряг - 28°-32°. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Максималните температури в четвъртък, 21 юни, ще достигнат 37 градуса по Целзий.

През нощта ще е ясно, в четвъртък ще е слънчево, около и след обяд – горещо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Ще духа слаб, в Източна България до умерен източен вятър. Максимални температури между 32° и 37°, по крайбрежието на морето 29-32°, в София – около 32°.

На Черноморието ще бъде слънчево, с до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха 29°-32°.

Температурата на морската вода е от 24° по северното до 25°-26° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа предимно умерен вятър от изток-югоизток. Топло, с максимална температура на височина 1200 метра около 26°, на 2000 метра – около 18°.

В петък и събота ще е слънчево и горещо. Вятърът ще стихне. Максимални температури между 33° и 38°, по морския бряг - 28°-32°.

В събота след обяд над северозападните райони ще има купеста облачност и привечер там може да превали и прегърми. В неделя въздушната маса ще се лабилизира.

Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Дневните температури ще са по-ниски.

#Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #прогноза #горещина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници