Риби - знактът на интуицията и вдъхновението

Риби - знактът на интуицията и вдъхновението
Източник: Астро Феномен
A A+ A++ A

Все още се намираме в периода на зодия Риби. Рибите са дванадесетият астрологичен знак на зодиака. Те са воден, женски и променлив знак. Управляват го планетите Нептун и Юпитер, Меркурий е в заточение, а Венера екзалтира в този зодиакален знак, предаде Дарик.

Като воден знак, Рибите са изключително чувствителни и възприемчиви към всичко външно. От една страна - те забелязват нещата, което е голямо богатство, но от друга страна има риск да бъдат повлияни и да се поддадат на манипулации от външни фактори. Променливото качество им дава способността да се откъсват по-лесно от нещата, сравнение с другите два водни знака - Рак и Скорпион.

Като последен от 12-те зодиакални знака, рибите имат много силна връзка с духовния свят. Изобразяват се като две риби и идеята е, че една от тях е на небето, а другата на земята, и те са свързани помежду си. Оттам идва и силната им интуиция. Рибите имат силен интерес и отношение към невидимото. Много са силни като лечители най-вече в емоционалната сфера, което се дължи на умението им да усещат чувствата на другите. Състраданието, добротата и милосърдието са качества, присъщи на рибите. И тъй като това са духовни качества, те са способни чрез тях да лекуват душите на хората.

Рибитe носят разбирането за нещата на най-дълбоко интуитивно ниво. Техният знак ни учи на приемане и осъзнаване на единството на всичко в света. Хора със силно поставен Нептун в хороскопа си или по-активен 12 дом носят същите качества. Рибите като че ли не са съвсем от този свят. Те носят в себе си вълшебство и вдъхновение. Освен в лечението са изключително силни и в изкуството, тъй като връзката с невидимото им дава богато въображение.

Какво да правят обаче с това въображение? Ако не се насочи да бъде градивно, рибите могат да си сложат розови очила или да се разочароват от живота и да си измислят по-добър свят, където да избягат от реалността. Това обаче е проблем и той трябва да се разрешава съзнателно, защото иначе са възможни тайни, самозаблуди или илюзии, които да доведат до психически проблеми.

За Рибите, хората с активен Нептун в дванайсти дом е задължително да се занимават с изкуство и духовни практики, както и да внасят творчество във всичко, което правят, за да бъдат спокойни и удовлетворени в живота си. Да помагат на другите и да дават е присъщо за тях.

За хората от този зодиакален знак често е трудно да се фокусират, разсеяни са, а приспособяването и адаптацията в земния свят не са  най-силните им качества. Необходимо е да знаят сферите, в които са силни и да положат всички усилия да ги проявят. И още нещо важно трябва да знаят Рибите - колкото по-чувствителен е човека, толкова повече време му е необходимо да остава сам със себе си, да се събира и центрира.

#риби #богатство #тайни #Нептун

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници