Пловдив показва най-големия бръмбар в света

Пловдив показва най-големия бръмбар в света
YouTube
A A+ A++ A

16 см е дълъг най-големият бръмбар в света - Титан. От днес в Природонаучния музей в Пловдив може да се види екземпляр от този вид, дълъг 15 см, съвсем близо до рекордьора, информира БГНЕС.

Показана е и най-голямата пеперуда в света - Александрова птицекрила пеперуда, която е и най- скъпата - цената й е около 11 000 евро. Тя е ценна и с това, че е една от шестте останали в света изобщо, пише Нова телевизия.

Редките насекоми са новата експозиция на Природонаучния музей, който се обновява от миналата година. В момента се ремонтира фасадата на сградата, готова за обитатели е и пеперудената зала, където всички насекоми ще бъдат живи.

Откритата днес експозиция съдържа редки бръмбари и пеперуди от цял свят. Представени са и характерните за България насекоми от тези видове.

Най-големият бръмбар привлича вниманието на посетителите. Ларвите му се развиват с години, а самият бръмбар живее само един сезон. Освен бръмбари и пеперуди, експозицията съдържа и най-едрите представители на водните кончета, скакалците, мравките.  

 
 

#Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници