Нинова: Българските фирми могат да разчитат на подкрепата на БСП

Нинова: Българските фирми могат да разчитат на подкрепата на БСП
Източник: Vesti.bg
A A+ A++ A

Поздравявам българските фирми, които получиха „Златна мартеница”, както и организаторите – Съюз произведено в България. Винаги можете да разчитате на нашата подкрепа. Това каза Корнелия Нинова на церемонията по връчване на наградите снощи, информираха от пресцентъра на БСП, пише Труд.

Преди пет години БСП започна първата си битка с търговските вериги, които изнудваха българските производители с многобройни такси, не плащаха данъци в България, изнасяха средствата в други държави, забавяха плащанията към нашите фирми и с това затрудняваха работата им.

Когато започнахме първата си битка с търговските вериги, срещу нас се изправиха всички европейски посланици, икономически лобита- с натиск това да не се прави. Благодаря на всички български фирми, които тогава ни подкрепиха. Удържахме на битката и законът даде своя резултат.

Стоят обаче още отворени въпроси, затова продължаваме защитата на родното производство с новия Закон за храните. Разчитаме на вашата подкрепа да продължим политиката си за защита на българското и родно производство. В следващия парламент внасяме Закона за храните, с който задължаваме търговските вериги да продават определен процент български стоки.

Някои европейски държави ни обвиняват, че това е нарушение на свободната конкуренция и протекционизъм, но същите те въведоха подобни закони за собствените си производители и ги подпомагат по всякакъв начин. Нека не проявяват двойни стандарти спрямо България.

Виждате какво се случва през последните дни в Словакия, където от изследване стана ясно, че чуждите доставчици продават в страните от Източна Европа храни с по-лошо качество, отколкото в Западна Европа. Ние не желаем да бъдем втора ръка хора в ЕС. Искаме да си защитим родното производство и към нас да се отнасят, като към равноправни членове на ЕС. Затова с всички средства, законодателни и политически, заставаме в защита на българското производство и стоки за осигуряване на пазари за тях и за развитие на икономиката ни.

#БСП #Корнелия Нинова #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници