Вижте кои са най-красивите водопади в света (ВИДЕО/СНИМКИ)

Вижте кои са най-красивите водопади в света (ВИДЕО/СНИМКИ)
Източник: Вирално
A A+ A++ A

Водопадите са едно от чудесата на природата. Те са и туристическа забележителност, защото всеки един от тях има свой собствен звук, начин на движение и падане на водата, предаде Дарик.

Вижте най-красивите водопади в света

Съдърланд, Нова Зенландия



В Нова Зенландия има водопад, наречен Съдърланд. Той се намира на Южния остров и се смята за един от най-красивите и мистериозни водопади в света. Да се стигне до него не е лесно, но си струва. Тясната струя вода лети надолу от височина 580 метра, заобиколена от гъста зеленина и скали.

Плитвице, Хърватия



Водопадите се намират в националния парк "Плитвице" в Хърватия. Не са много високи, но красотата им е прочута в цял свят. Има стотици водопади, които образуват едно невероятно красиво кътче, земен рай.

  

Златните водопади, Исландия



Водопадите Гълфос, известни още като "златните водопади" ни пренасят в студена Исландия. Страната на леда ни поднася един от най-красивите водопади на света. Гледката е уникална, а реката сякаш изчезва в безкрайна бездна, падайки от водопадите.

 

Ниагара, САЩ

Един от най-известните водопади в света. Разделящ САЩ и Канада, този величествен водопад привлича хиляди туристи всяка година.

 
Кайетур, Гвиана

Водопадът се наимра в Гвиана и се издига на 226 метра височина. Привлича много туристи с факта, че в продължение на киломеири има само природа.

 

Анхел, Венецуела

Най-високият водопад в света. Издига се на 979 метра височина. Той е под закрилата на Юнеско.

 

Игуасу

Водопадът разделя Бразилия и Аржентина и предлага невероятно гледка и 275 каскади.

Виктория

Намира се на границата на Зимбабве и Замбия. Водите му падат от 108 метра височина и образуват една от най-красивите гледки на Земята.

(ВИДЕО)

#забележителност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници