Цветанов: Телефонните измамници са ощетили хората с 6,7 млн. лв.

Цветанов: Телефонните измамници са ощетили хората с 6,7 млн. лв.
www.budnaera.com
A A+ A++ A

До момента хората са ощетени с 6,7 млн. лв. вследствие на телефонни измами. Това каза зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов по време на кръгла маса „Управленска програма в сектор Обществен ред и сигурност“, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Великобритания е най-добре подготвена за борба с тероризма. Великобритания трябва да бъде много важен стълб в партньорството със страните от и извън ЕС. 2018 г. страната ни ще приеме председателството на ЕС. Трябва да се подготвим за основните приоритети. Създаде се една по-добра координация в периода 2014-2016 г. В първия мандат на Бойко Борисов увеличихме информационния обмен с Европол с 274%.

Трябва да се надгражда капацитетът на създадения Национален център за противодействие на контрабандата на акцизни стоки. Трябва да дадем фокус върху престъпления, които стигат най-осезаемо върху българското общество“, обясни Цветанов. По думите му има увеличение и на телефонните измами. „2015 г. условно осъдените са 64%. Това няма превантивен ефект. Ефективно осъдените са 31%, което е абсолютно недостатъчно. Убеден съм, че тук има рецидив. В момента говорим за 4,3 млн. лв. през 2013 и сега за 6,7 млн. лв. Тук трябва да се търси някакво подобрение. Натискът на корупция се е увеличил много рязко през 2013-2014 г.“, допълни Цветанов.

#Цветан Цветанов #телефонни измами

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници