Сменят още 7 областни управители

Сменят още 7 областни управители
Vesti.bg
A A+ A++ A

Служебното правителство сменя още 7 областни управители заради желанието им да се включат в партийни листи. Това каза говорителят на Министерски съвет Ирина Белчева във връзка с подготовката за предстоящите парламентарни избори, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Работата с областните управители е много важна. Ето защо от следващото заседание на Министерски съвет премиерът Огнян Герджиков въвежда практиката двама областни управители, на ротационен принцип, да присъстват и след това да се срещнат с министър-председателя и с кабинета, за да обсъдят хода на подготовката на изборите и също така да съобщят каква е ситуацията в областта, за която отговарят", обясни Белева и припомни, че преди седмица бяха направени смени в половината области.

"Министър-председателят нямаше намерение да прави повече промени в областните управители. През последната седмица в Министерски започнаха да постъпват молби за неплатен отпуск от страна на областни управители, поради желанието им да се включат в партийните листи на предстоящите парламентарни избори", коментира тя. По думите ѝ това би поставило под въпрос честността и прозрачността на проведените избори в тези области. "Ето защо ще има 7 смени на областни управители - Видин, Габрово, Стара Загора, Смолян, Пазарджик, Плевен и Перник. Няма как да има честни избори, ако областният управител е в листата на някоя от партиите", каза още тя.

"Фокус" припомня: На 8 февруари Министерският съвет смени 14 областни управители. С нови управители от тогава са областите Благоевград, Варна, Велико Търново, Враца, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Силистра, Софийска област, област София, Търговище, Хасково, Шумен и Ямбол. По-късно служебният премиер Огнян Герджиков заяви, че мотивите за смяната са сигнали за некоректно поведение от страна на областните управители.

 

#Областни управители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници