Протест срещу ветото на Плевнелиев блокира главен път Е-79 край Симитли

Протест срещу ветото на Плевнелиев блокира главен път Е-79 край Симитли
Граждани настояваха за президентското вето върху Закона за горите 4 поредни дни с блокади на възловото кръстовище „Орлов мост". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Стотици граждани затвориха главен път Е-79 за 15 минути в района на Симитли при отбивката за Банско в знак на протест срещу ветото, което президентът Росен Плевнелиев обеща да наложи въврху Закона за горите в понеделник.

По време на своя контрапротест жителите на Симитли, Разлог, Банско, Добринище и Благоевград препречиха пътя, както се заканиха по-рано, в отговор на блокадите на „Орлов мост" в София, предаде „Фокус".

Протестиращите носят националния флаг и знамето на Европейския съюз, а най-отпред има транспаранти с лозунги „Работа, бизнес, инвестиции не са мръсни думи" и „Г-н Борисов, не се поддавайте на екологичния рекет".

Председателят на Сдружение „Природата за хората и регионите" Филип Цанов каза, че чрез наложеното от президента вето на Закона за горите се спират инвестициите в планинските общини.

Като пример той посочи, че туризмът в Банско и в Разлог дава препитание за жителите на цялата област Благоевград.

Общините, чиито жители протестират в неделя, не са засегнати пряко от Закона за горите, но твърдят, че подкрепят сънародниците си.

На протеста присъства и депутатът от ГЕРБ Любен Татарски, представители на различни политически партии, кметове и председатели на общински съвети.

Има засилено полицейско присъствие и се образувала километрична опашка от чакащи автомобили.

#контрапротест #Симитли #Закон за горите #Росен Плевнелиев #Разлог

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници