Цветанов: Протестите бяха в услуга на организираната престъпност

Цветанов: Протестите бяха в услуга на организираната престъпност
Цветанов обвини природозащитниците, че са стъпкали зелените площи в Борисовата градина. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че протестите на природозащитниците на Орлов мост са били в услуга на организираната престъност в страната.

„Недоволството на еколозите е използвано с политически или екстремистки искания и донякъде е било в услуга на организираната престъпност и това всъщност е била целта," каза Цветанов, цитиран от агенция "Фокус".

В подкрепа на тезата си министърът даде за пример инцидента между журналист и присъстващ на протеста човек, който е криминално проявен и осъждан за грабеж в недалечното минало.

Цветанов каза още, че на Орлов мост е имало и провокатори и направи паралел с Европейското първенство по футбол, където има хора, които отиват не, за да се веселят и да гледат красиви мачове, а, за да провокират сблъсъци. Цветанов обяви протестът в столицата за незаконен.

"Има нарушаване на обществения ред с блокиране на пътни артерии и затова полицията е направила всичко възможно, за да изтласка тези хора – да ги изтласка, но не и да посяга," каза вътрешният министър.

Той апелира организаторите на подобни протести "да не допускат нецензурни изказвания, които да провокират насилие, защото ние трябва да даваме пример за децата и демократичните устои на едно общество".

"Протестът е гражданска форма да се изрази мнение, но в никакъв случай - не трябва да се посяга на журналисти или полицаи и по този начин да ограничиш правата и свободите на всички останали хора да се придвижат през този пътен център," каза още Цветанов.

"На този недемократичен начин, полицията се стреми с демократични способи да регулира процеса. Полицията прави всичко възможно - да може да ограничи нарушаването на обществения ред при провеждането на подобни мероприятия. Всеки един да прецени кое е правилно и кое не. Аз също искам да съхраним екологията и да имаме зелена България," каза още той.

Като за финал, Цветанов обвини природозащитниците, че са стъпкали зелените площи в Борисовата градина.

#Цветан Цветанов #Цветанов #протест #природозащитници #Закон за горите #промени #организирана престъпност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници