Природозащитниците - доволни, но това не е краят на протеста

Природозащитниците - доволни, но това не е краят на протеста
Организация за четвърта "блокада" на Орлов мост имаше преди новината за ветото на президента. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Природозащитниците са доволни от решението на президента да наложи вето на Закона за горите, но проблемът още не е решен.

„Ние се радваме, че президентът прояви благоразумието да наложи вето на този закон, който по никакъв начин не отговаря на опазването на държавността, от гледна точка на нарушенията, които криеше в себе си, както към Конституцията на България, така и към договора за ЕС," каза пред агенция "Фокус" Борислав Сандов, един от природозащитниците и участник в протестите срещу Закона за горите.

„Не можем да кажем дали ще се състои демонстрацията на Орлов мост, тъй като тази демонстрация не се организира от един човек или една организация – това е спонтанно проявление на гражданската активност на много хора. Вероятно, ако те бъдат уведомени, че тази част от работата, която трябваше да се случи, а именно – ветото на президента, е изпълнена, то те по-скоро ще се съберат, за да празнуват," смята Сандов.

„Ние трябва да сме наясно, че това не е краят на този протест, защото след ветото, този закон се връща в парламента и президентът няма възможност отново да наложи вето. Оттук-насетне натискът на гражданското общество, на всички природозащитници в България и пазители на държавността в страната, трябва да е насочен към Народното събрание, което да премахне всички противоконституционни текстове и тези, които са против идеята за опазване на българската гора," посочи Сандов.

#Закон за горите #Росен Плевнелиев #Плевнелиев #Президент на България #вето #природозащитници #протест #Борислав Сандов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници