Ето и първите впечатления от служебното правителство

Ето и първите впечатления от служебното правителство
Nakratko.bg
A A+ A++ A

Първите впечатления от служебното правителство са по-скоро благоприятни. 37,9% споделят позитивни оценки, а 5,6% - с негативни. Висок е делът на хората, които тепърва ще формират позиция - 45,4%, информира Нова телевизия.

Снимка: Нова телевизия

Данните са от експресен телефонен сондаж, възложен, проведен и финансиран от „Галъп интернешънъл“. Сондажът е проведен на 7 и 8 февруари сред 800 пълнолетни българи в цялата страна. 

Все по-любопитен става въпросът с машинното гласуване. Най-голям дял от 44,4% смятат, че ако се създаде проблем, вина носи най-вече законодателят, който е поставил трудно изпълними изисквания. 19% виждат вината в ЦИК, а 6,6% - в служебното правителство. "Очевидно българите са склонни да отнесат проблема към недостатъците на законодателната дейност у нас – вероятно в синхрон с общото ниско мнение за парламента. Ниското доверие в съда също се отразява", коментират от "Галъп". 

    

Снимка: Нова телевизия

"Експериментално беше тествано отношението към широка коалиция между БСП и ГЕРБ.  43,1% са категорично против, 28,6% биха я приели само при определени обстоятелства. Като цяло „за“ са 22,7%", съобщават от "Галъп". 

     

Снимка: Нова телевизия

"48,1% смятат за важно Бойко Борисов да не е във властта след изборите, а 39,8 намират за необходимо той отново да е във властта", съобщават от "Галъп". 

 "67,2% от запитаните са чули за конгреса на БСП. Речта на Нинова се харесва на 53,1% от запознатите, а 34,7% са на обратното мнение. Останалите се затрудняват да отговорят. Този индикатор допълнително създава усещането за сериозен сблъсък между двете основни формации в контекста на изравнените сили между тях", коментират от "Галъп".  

Данните са от независим експресен телефонен сондаж на „Галъп интернешънъл“, проведен на 7 и 8 февруари 2017г. сред 800 души в цялата страна – възложен, финансиран и проведен от „Галъп интернешънъл.  

#служебно правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай