Германия връща хиляди имигранти по бързата процедура

Германия връща хиляди имигранти по бързата процедура
Facebook
A A+ A++ A

Германия, която до преди време беше така гостоприемна за бежанците, изглежда вече е на друго мнение по въпроса с чужденците, поне по отношение на тези, които не са получили одобрение за убежище. Тях страната ще депортира възможно най-бързо. В това число попадат десетки хиляди имигранти, пише iNews.bg.

За това се договориха представители на федералното правителство и 16-те федерални провинции. Планът предвижда създаване на "депортационни центрове" и увеличаване на финансовия стимул за подлежащите на репатриране. Федералният министър на вътрешните работи Томас де Мезиер обясни пред ARD, че депортациите на афганистанци ще продължат, въпреки ескалацията на насилието в някои части от родината им:

Броят на решенията за предоставяне на убежище нараства. Затова ще положим усилия за интеграцията на тези хора, но нараства и броят на отхвърлените молби за убежище. това означава, че трябва да пратим повече мигранти обратно".

Заедно с репатрирането обаче щесе  увеличи възможностите на Германия да приема хора, които действително се намират в тежко положение, обясни един от участниците в снощното съвещание.

"За всекиго е ясно, че хората у нас ще приемат бежанците, които се нуждаят от закрила, когато прокараме ясна разграничителна черта между тях и онези, които нямат нужда от закрила", каза министър-председателят на Мекленбург-Предна Померания Ервин Зелеринг.

 

 

 

#Ангела Меркел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници