Неонацистката организация в Мадрид промениха „Старбъкс” на „Старбурка”

Неонацистката организация в Мадрид промениха „Старбъкс” на „Старбурка”
Facebook
A A+ A++ A

Неонацистката организация „Социално огнище Мадрид” (Hogar Social Madrid) започна в испанската столица кампания срещу американската верига от кафенета „Старбъкс”, съобщи днес в. "А Бе Се", пише Нова телевизия.

Изданието свързва действията на неонацистите с неотдавнашно изявление на генералния директор на „Старбъкс” Хауърд Шулц в подкрепа на мигрантите.

В редица кафета от веригата хора от сдружението залепили върху логото ѝ с надпис „Starbucks Coffee” е изобразена забулена жена и пише „Starburka Refugees” („Старбурка бежанци”).

По витрините на някои кафета неонацистите сложили и съобщения: „Тук наемат бежанци, докато ти стоиш без работа".

През януари германският политик Мартин Шулц разкритикува решението на президента на САЩ Доналд Тръмп да свие квотата за приемане на бежанци в САЩ. По думите на генералния директор „Старбъкс” винаги е подкрепяла и подкрепя създаването на възможности” за младите работещи хора, за фермерите и за „пристигналите в Америка, за да започнат нов живот”. В тази връзка Шулц добави, че през следващите пет години „Старбъкс” планира „да вземе на работа близо 10 000 бежанци в 75-те страни, където развива бизнес”.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници