Корнелия Нинова вади Евророма и още 6 партии от червената коалиция

Корнелия Нинова вади Евророма и още 6 партии от червената коалиция
БГНЕС
A A+ A++ A

"БСП за България" вече ще се казва коалицията, с която социалистическата партия ще се яви на предстоящите предсрочни парламентарни избори. Идеята е в коалицията да влязат близки по идеология партии и с електронална тежест". Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова, като посочи, че партията й няма да запази като партньори 7 от досегашната лява коалиция, пише iNews.bg.

"Новото обединение не е механичен сбор от партии, а екип от съмишленици с реални последователи. Партиите в коалицията досега бяха 13, а вече ще са 6. В новият състав влизат политическият клуб "Тракия", който по думите на Нинова е патриотична организация. Място в новата коалиция не намира "Евророма", предаде Дарик.

В коалицията "БСП за България" влизат ПП "Екокласност", "Нова зора", Комунистическа партия на България, Земеделски съюз "Ал. Стамболийски" и Политически клуб "Тракия".

Лидерът на столетницата каза още, че е променен и коалиционният договор. "БСП за България" е създадена не само за едни избори, а за всички видове избори напред. Това е коалиция за дълъг път", изтъкна Нинова.

Тя предупреди партньорите, че ако някоя от партиите се регистрира сама за явяване на избори, ще бъде изключена от коалицията. Освен това ще бъдат намалени и субсидиите, които партиите получават.

Нинова призна, че по време на обсъждането на промените е имало и закани притеснения дали БСП няма да загуби от тях, но в крайна сметка е надделяло мнението, че "то не е механичен сбор от партии, а обединение на съмишленици".

Председателят на червените отново повтори, че БСП ще се бори за победа на предстоящите предсрочни избори.  

 

#Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници